Sajam u doba Covid-a - RelaxAdria

Sajam u doba Covid-a

Home - Sajam u doba Covid-a

SAFETY FIRST!

Ovogodišnji sajam Relax Adria održat će se u planiranom terminu od 13. do 15. svibnja u Opatiji, neposredno prije još jedne izazovne turističke sezone. Kao i prošle godine, informacije s njemačkog, austrijskog i švicarskog tržišta najavljuju veliki interes za hrvatsku turističku ponudu. Iskazani interes sigurno je dijelom radi blizine Hrvatske europskom tržištu, ali još više radi kvalitete proizvoda, usluga i sigurnosti koju smo pokazali da možemo ponuditi.

Svijet nije stao, stoga nam je želja da se ove godine svi zajedno susretnemo na sajmu Relax Adria te iskoristimo priliku da prokomentiramo proteklu turističku sezonu i što bolje pripremimo za nadolazeću. Osim da vam damo snažnu podršku u još kvalitetnijoj pripremi neizvjesne sezone 2021., jednako nam je važna i vaša sigurnost!

Sajam smo u potpunosti prilagodili novim sigurnosnim standardima i mjerama zaštite, kako bi u zaštićenom okružju mogli obići sve izlagače i partnere. Cilj nam je pružiti najvišu i najprofesionalniju razinu sigurnosti te u nastavku donosimo pregled najvažnijih sigurnosnih promjena koje smo osigurali za sve nas zajedno:
• Radi izbjegavanja gužvi, svi koji žele posjetiti sajam mogu se već danas prijaviti putem interneta te preuzeti i isprintati svoju ulaznicu i s njom direktno ući na sajam.
• Kretanje sajmom omogućeno je u širim jednosmjernim koridorima, s odvojenim ulazom i izlazom kako bi održali još veću udaljenost među posjetiteljima.
• Svim posjetiteljima bit će dostupne zaštitne maske i dezinficijensi prilikom ulaza, na različitim pozicijama na sajmu te kod svih izlagača.

Uz sve navedeno pripremili smo još mnogo manjih jednako važnih sigurnosnih procedura i protokola koji su na usluzi svima nama kako bi što sigurnije odradili jednu od najvažnijih susreta za pripremu sezone koja će vjerojatno promjeniti sliku hrvatskog turizma za cijelu Europu i svijet.

U nastavku donosimo više detalja.

 

Koncept sajma Relax Adria 2021.

4 m² po osobi
Površina glavne izlagačke dvorane je  2.000 m², a u bilo kojem trenutku u dvorani će biti najviše 500 ljudi, što posjetitelja, što izlagača, kako bi se mogla održati propisana fizička distanca.

Mala izlagačka dvorana
Ove se godine neće koristiti, a do sljedeće godine su odgođena i uobičajena predavanja te MasterClassovi.

Pregrade među štandovima
Štandovi su međusobno fizički odvojeni pregradama, a površina najmanjih štandova je čak 9 m². Izlagači će broj osoblja na štandu prilagoditi veličini štanda. Primjerice na štandu površine 20 m² u bilo kojem trenutku može biti najviše 6 osoba, što posjetitelja, što predstavnika izlagača.

Fizička distanca
S površinski većim štandovima i širim prolazima među štandovima, posjetiteljima smo omogućili držanje fizičke distance od najmanje 1,5 metara. Molimo posjetitelje da se pridržavaju potrebne fizičke distance.

Mjere zaštite i oprema
Svim posjetiteljima će na ulazu biti dostupne zaštitne maskice i dezinficijensi, tekući i dezinfekcijske maramice. Svaki štand će, također, imati dezinficijens za ruke kojim se posjetitelji mogu slobodno poslužiti.

Zaštitne maske za lice
Obavezno je nositi na štandovima, tijekom razgovora s izlagačima, poslovnim partnerima ili drugim posjetiteljima u dvorani.

Izlagači iz inozemstva
Svi izlagači koji dolaze iz inozemstva moraju imati negativan COVID-19 test, ne stariji od 72 sata.

Medicinsko osoblje
Tijekom cijelog trajanja sajma osigurali smo prisutnost medicinskog osoblja, kojoj se posjetitelji mogu obratiti u slučaju potrebe.

 

Registracija i protok posjetitelja

Prijave od kuće
Kao i dosadašnjih godina, svi posjetitelji moraju se prethodno prijaviti za posjet sajmu putem ovog linka. Upute Stožera stavljaju još veći naglasak na registraciju posjetitelja, a kako bismo izbjegli moguće gužve na ulazu, molimo vas da na sajam dođete s već izvršenom prijavom i isprintanom akreditacijom.

Ulaz u dvoranu
Moguć je samo kroz glavni ulaz, s južne strane dvorane. Posjetitelji će moći sve potrebne informacije dobiti u info centru postavljenom na prednjem platou.

Skeniranje posjetitelja na ulazu
Akreditacije posjetitelja će se na ulazu skenirati, kako bismo ograničili broj posjetitelja na maksimalno 500 u bilo kojem trenutku.

Mjerenje temperature
Na ulazu ćemo posjetiteljima beskontaktnim toplomjerom provjeriti tjelesnu temperaturu. Molimo Vas da ukoliko imate povišenu temperaturu (37,3 C ili višu) ili bilo koji od simptoma COVID-19, odgodite posjet sajmu za iduću godinu.

Koridori
Protok posjetitelja kroz izlagački prostor bit će označen, a odvijat će se u jednom smjeru. Molimo vas da se ne krećete u suprotnom smjeru. Prolazi među štandovima su širine 3 metra, kako bi se mogla održavati potrebna fizička distanca.

Izlaz iz dvorane
Posjetitelji dvoranu napuštaju kroz tehnički izlaz. Ukoliko se želite vratiti na neki od štandova, molimo Vas da se pridržavate „kružnog tijeka”, odnosno da izađete iz dvorane kroz tehnički izlaz i ponovno uđete kroz glavni, prednji ulaz u dvoranu.

 

Održavanje prostora

Dvorana
Kompletan prostor dvorane dezinficirat ćemo dva puta dnevno, kako bismo osigurali maksimalnu zaštitu posjetitelja.

Štandovi
Svaki će izlagač sve površine na svome štandu dezinficirati više puta tijekom dana.

Prozračivanje prostora
Dvorana je opremljena odličnim ventilacijskim sustavom, koji omogućava da se kompletan volumen zraka izmijeni svakih 45 minuta.